MTČ u stečaju

Bez autora
Apr 29 2010

Čakovečka tekstilna tvrtka MTČ odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu od jučer je u stečaju. Dužni su 80 milijuna kuna, računi su im blokirani, pogon stoji - već su desetak dana bez struje i plina. Nitko od 146 radnika tri mjeseca nije dobio plaću, a doprinosi im se ne uplaćuju godinama. Svi će radnici raditi još 30 dana, koliko traje otkazni rok. Nakon toga će se vidjeti što će biti i s njima i s jedinom hrvatskom tvornicom dorade i pletiva tako velikoga kapaciteta. Svrha je rada u stečaju samo da se osposobi firma da bi je neko zainteresirani preuzeo i praktički nastavio dalje raditi.

MTČ u stečajuČakovečka tekstilna tvrtka MTČ odlukom Trgovačkog suda u Varaždinu od jučer je u stečaju.

Dužni su 80 milijuna kuna, računi su im blokirani, pogon stoji - već su desetak dana bez struje i plina. Nitko od 146 radnika tri mjeseca nije dobio plaću, a doprinosi im se ne uplaćuju godinama. Svi će radnici raditi još 30 dana, koliko traje otkazni rok.

Nakon toga će se vidjeti što će biti i s njima i s jedinom hrvatskom tvornicom dorade i pletiva tako velikoga kapaciteta. Svrha je rada u stečaju samo da se osposobi firma da bi je neko zainteresirani preuzeo i praktički nastavio dalje raditi, izjavila je stečajna upraviteljica Lidia Belamarić.

 

Ocenite tekst
Komentari
Prikaži više 
 Prikaži manje
Ostavite komentar

Prijavite se na Vaš nalog


Zaboravili ste lozinku?

Nov korisnik